Trouwen

Van trouwring tot vriendschapsring tot verlovingsring. Wij hebben het in huis.

Collectie
Wij beschikken over een ruime collectie ringen, voor alle aangelegenheden. Trouwringen verkopen wij van de merken Aller Spanninga en Touché. In de speciale hoek in onze winkel kunnen wij u optimaal en in alle rust helpen om het nóg specialer te maken!

Ringen hebben een grote symbolische waarde: ze symboliseren een oneindige cirkel, hetgeen staat voor eeuwigheid. Al eeuwen lang maken trouwringen deel uit van de huwelijksvoltrekking.

Van vriendschapsring tot trouwring
De trouwring was vroeger een geschenk van de man aan zijn aanstaande vrouw. Hij zocht de ring uit en gaf hem aan zijn vrouw. Vanaf de 19e eeuw ging ook de man een trouwring dragen.

De verlovingsring werd pas veel later geïntroduceerd. Tijdens het huwelijksaanzoek overhandigde de man de verlovingsring aan zijn aanstaande bruid.

Een vriendschapsring wordt vaak uitgewisseld bij prille liefde: het geeft aan dat het stel de intentie heeft om bij elkaar te blijven.

Of het nu een vriendschaps-, verlovings- of trouwring betreft, het is duidelijk dat het voor de dragers een speciale betekenis heeft: het geeft de verbintenis aan van het stel.

Touché by Bas Verdonk

Touché Jewels staat voor persoonlijke sieraden. Unieke sieraden met de vingerafdruk van jouw partner of kind, een handgeschreven tekst of persoonlijk monogram. Sieraden op het lijf geschreven die je raken. Goud en zilver als blijvende herinnering.